- Det er en rekke fordeler med å kjøpe brukte kontormøbler. Mange av dem er relativt nye, så de tåler fortsatt mange års bruk, og derfor ville det vært for galt om de ble kastet, sier Kenneth Wilhelmsen i Scandinavian Office Group.

En del bedrifter som flytter til nye lokaler eller inn i nye bygg tenker nok gjerne at de også vil ha nye kontormøbler, men trenger de egentlig det?

- Nei, det finnes så mange pene og pent brukte møbler at de fremstår nærmest som nye. I tillegg blir møblene overhalt. Alle stoler blir skikkelig renset eller får nytt trekk, slik at man får den samme følelsen som å få en ny stol, selv om den er brukt. Dessuten er det jo stort sett møbler fra kjente merkevareleverandører, og mye av dette er forholdsvis tidløst, forklarer Wilhelmsen.

Grønt alibi og økonomisk gevinst

De fleste bedrifter fremhever at de er opptatt av miljøet, og noen av dem har nå begynt å lage "grønne føringer" for innkjøp av kontormøbler. Men hvordan står det til i det offentlige?

- Jeg tror at det offentlige, både kommuner, fylke og stat, i større grad også burde tenke gjenbruk når de skal anskaffe kontormøbler. Det vil være bra for omdømmet og bra for miljøregnskapet, men det vil også være svært lønnsomt rent økonomisk siden brukte kontormøbler gjerne ikke koster mer enn halvparten av hva nye gjør. Det bør jo bety noe for kommuner som har anstrengt økonomi og utfordres av stramme offentlige budsjetter, sier Wilhelmsen.