Pantelotteriet er spillet der du bruker panten som innsats, med mulighet for å vinne opp til én million kroner. 2015 ble nok et rekordår for lotteriet, og bidro til at Røde Kors fikk et rekordbidrag på 30 millioner kroner kun fra tomflasker. Siden starten i 2008 har Pantelotteriet bidratt med utrolige 140 millioner kroner til Røde Kors.

Viktig inntektskilde

Midlene fra Pantelotteriet har blitt en av Røde Kors sine viktigste inntektskilder. For de 140 millionene som er samlet inn kan man for eksempel kjøpe inn 175 ambulanser eller bygge vann- og sanitæranlegg til over én million mennesker. President Sven Mollekleiv i Røde Kors setter stor pris på lotteriet.

– Selv om jeg ikke alltid vinner når jeg spiller, så vinner jeg likevel, for da går pengene til Røde Kors sitt humanitære arbeid. Det betyr at vi kan hjelpe dem som trenger det aller mest og at vi kan respondere umiddelbart når noe skjer, sier Sven Mollekleiv.

– I tillegg er det både miljøvennlig og spennende å være med på, sier han.

Støtter mest i Oslo

Pantelotteriet er tilgjengelig i rundt 200 butikker over hele landet, men det er ett sted hvor interessen er større enn alle andre steder. Meny Ringnes Park i Oslo ligger nemlig på toppen av listen over butikker i hele Norge hvor størst andel bruker panten i Pantelotteriet. Butikksjef Pål Erik Johnsen synes Pantelotteriet er en positiv aktivitet i butikken.

– Det er utrolig positivt at så mange her i området støtter Pantelotteriet, og det er veldig hyggelig at vi kan bidra til inntekter for Røde Kors lokalt, sier Johnsen.

– Tilbakemeldingene fra kundene er at lotteriet er en god og enkel måte å støtte Røde Kors på, sier Johnsen.