Med fibernett vil du få det mest driftsikre og stabile internettet på markedet i dag - det er alle leverandører enig om. Fibernett knytter byer sammen over hele landet og de fleste nye boligbygg har fibernett i veggen. Solon Eiendom står bak en rekke boligprosjekter på Østlandet. Et av de er Magasinparken i Ski, som i disse dager er under oppføring. I valget av nettleverandør til prosjektet falt valget på HomeNet.

– Vi har veldig god erfaring med HomeNet fra tidligere prosjekter. De legger den infrastrukturen som er best og på best måte. De har alltid levert god service til oss, vår entreprenør og våre kjøpere. De gir våre boligkjøpere maksimalt med valgfrihet og en garanti for tidsriktige produkter. De har vist flere ganger at de håndterer reklamasjoner fra kunder på en god måte og i tillegg er de svært konkurransedyktig på pris, forteller Jan Erik Bøyum, prosjektleder i Solon Eiendom.

Et variert tilbud

Nettopp valgfrihet til boligkjøperne er viktig for Bøyum.

Vi som boligbygger skal ikke velge hastighet eller underholdningstilbud på vegne av boligkjøpere. Vi ønsker ikke å prakke på kjøperne et tilbud de ikke har bruk for. Å ha et variert tilbud til alle forventes i dag og HomeNet gir oss og våre kunder den valgfriheten, forteller  Bøyum, prosjektleder i Solon Eiendom

Et vanlig tilfelle i et eldre borettslag eller sameie er at man får internett med en hastighet på 10 Mbit/s pluss en tv-pakke. Alle beboere får altså det samme tilbudet, selv om de har ulike behov.

Et eldre par bruker ikke internett på samme måte som en barnefamilie. Det eldre paret vil nok klare seg med en hastighet på 10Mbit/s og har trolig større interesse av stor tv-pakke. I en barnefamilie finnes det vanligvis flere enheter og man benytter seg av streamingtjenester i større grad. Da holder det ikke med den samme hastigheten. Tv-pakken er kanskje ikke aktuell i det hele tatt, forteller Timo Ruud, salgssjef i HomeNet.

Ruud forteller videre at resultatet i slike tilfeller er at barnefamilien tegner egne abonnementer men blir likevel nødt til å finansiere løsning til sine naboer. Derfor gir HomeNet beboerne mulighet til å lage sin egen pakker.

Tar ansvar

Internett er ikke lenger bare et underholdningsprodukt hvor vi kan se film, lese aviser og spille spill. Vi blir stadig mer avhengig av internett for å gjennomføre daglige oppgaver som betaling av regninger, kjøp av billetter og generelt arbeid. Nå tar HomeNet ansvar for at alle i befolkningen skal henge med i utviklingen.

Vi som nettleverandør har besluttet at vi skal ta ansvar for hjemmenettverket til befolkningen. Det vil si at HomeNet ønsker å ta ansvar, ikke bare for linja inn, men også  ytelse og stabilitet på det som skjer i lufta. 1. oktober lanseres WiFi@home Premium, som ved hjelp av tre trådløse aksesspunkt vil sørge for at man omgår de vanligste problemene hva angår WiFi. Wifi-teknologi er avansert med utallige faktorer som kan påvirke det trådløse miljøet negativt. Alt fra byggkonstruksjon til vannbåren varme, fra eldre enheter til vedovnen i stua. Vi mener at vi med dette produktet er helt i tet når det kommer til WiFi-nettverk, forklarer Ruud.

Den nye nettløsningen til HomeNet skal ikke bare sikre bedre ytelse og stabilitet i hjemmene til folk - løsningen skal også gjøre det enklere for kundesenteret til HomeNet å utrede og fikse problemer. Dette skal sikre at du kundene aldri opplever dårlig dekning eller tregt nett.

Vi har stadig flere apparater og produkter hjemme som krever tilkobling til internett for å fungere. Disse kan lage støy på nettverket og gi kundene en ustabil opplevelse. Med vår nye løsning vil kundesenteret få tilgang til realtime og historisk diagnostikk, slik at de enklere kan hjelpe kunder med å identifisere årsaker til ustabilt nett og gi de tips til hvordan det kan forbedres, sier Ruud og avslutter med å legge til: HomeNet ønsker å gi folket valgfrihet i en bred produktportefølje, ubegrenset kapasitet gjennom fiberinfrastruktur og et moderne kundesenter som raskt kan hjelpe kunden til bedre opplevelser for produkter som rett og slett bare skal funke!