Samfunnsutvikling

HELE DENNE NETTSIDEN ER EN ANNONSE FRA MEDIAPLANET

HELE DENNE NETTSIDEN ER EN ANNONSE FRA MEDIAPLANET

infrastruktur

TOPICS

Bærekraftig overvannshåndtering

– Klima 2050 har som hovedmålsetning å redusere samfunnsmessig risiko forårsaket av klimaendringer med økt nedbør på infrastruktur og det bygde miljø, sier seniorforsker Edvard Sivertsen ved SINTEF.

Sponsored content

Dette er trolig Norges smarteste vei

Samferdsel er et viktig område for Guard. E18 Bommestad Sky parsellen består av to tuneller på henholdsvis 2,8 og 1,1 kilometer, samt den spektakulære Farrisbrua som har to skråstilte tårn på 70 meter, og som er 570 meter lang. Guard har levert  automasjon og systemintegrasjon i forbindelse med styring, regulering og overvåkning (SRO) på veiparsellen E18 Bommestad-Sky.

Sponsored content

Fremtiden ligger i grøfta

Mange har våget seg på spådommer om hva fremtiden bringer, men ytterst få har hatt hellet med seg. La oss likevel gjøre et forsøk. Vi i Viken Fiber føler oss temmelig sikre på at fremtiden er digital, og at den kommer fort. Vi tror den vil kreve smartere, raskere og mer robuste nett samme hva du gjør og hvor du bor. Derfor er vi helt overbeviste om at fremtiden ligger i grøfta.

Transformasjonen til smartere samfunn

Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) er en ideell medlemsorganisasjon for kommunene, som omfatter byutvikling, byggesaksbehandling, kommunale bygninger og eiendom, samt kommunale veier og infrastruktur. NKF har 395 medlemskommuner og foreningens visjon er «kunnskapsdeling for et bedre samfunn».

På sykkel til T-banen

Nå kan du snart parkere sykkelen din tørt og trygt og hoppe på T-banen. I hvert fall om du reiser fra Ryen, Grorud, Østerås eller Kolsås T-banestasjon. På den måten kan flere reise miljøvennlig og effektivt, også over lengre strekninger.

Kampen mot feilen

Bane NOR jobber kontinuerlig med å overvåke, lete og vedlikeholde jernbanen for å ta feilen før den inntreffer. Om natten jobber de ute i sporene for at togreisene våre skal gå som de skal.   

Sponsored content

Gravefrie løsninger og digital registrering av grunnforholdene

NoDig er en metode som er under utvikling. Formålet er at blant annet vannledninger kan føres frem uten graving. Digitalisering og sammenstilling av data om hva slags infrastruktur som finnes i grunnen vil også bli en del av fremtiden.

Nordmenn investerer i komfort

Nordmenn er ikke bare opptatt av forholdene i skiløypa eller hvor tidlig de kan dra fra jobben for å komme seg på hytta. De er også opptatt av komfort når de først kommer dit.

En god ladeløsning krever skikkelig kompetanse

Lading av elbil dreier seg blant annet om å sikre systemer som ikke er brannfarlige, men det handler vel så mye om installert kraft, lastbalansering og gode administrasjonssystemer. Derfor er det smart å velge en leverandør som har oppdatert kunnskap om alle problemstillingene som lading innebærer.

Sponsored content

Sparer miljøet for utslipp – og bedrifter for kostnader

De siste 17 årene har IWMACs teknologi spart miljøet for 79 000 tonn CO2. Det er bare begynnelsen for det trønderske konsernet. – Det er lettere å kjempe miljøkampen når vi samtidig sparer penger for kundene våre, sier Marius Bremseth, daglig leder i IWMAC Norway.