- En ting som mange ikke tenker så mye på er om sittestillingen er riktig. Jeg oppfordrer alle til å bruke et minutt på å justere sete og ratt slik at man sitter godt. Du skal kunne trykke clutchen helt inn mens undersiden av låret fortsatt hviler lett på puten og hvis du har støtte i ryggen og legger en hånd fremover skal toppen av rattet være omtrent på håndleddet. Da sitter du riktig og vil bli bedre i stand til å håndtere en nødsituasjon, forklarer Børre Skiaker som er generalsekretær i KNA.

Det er en rekke rent tekniske ting som også er viktig, det første er gode vinterdekk for å sikre best mulig grep. I mørket er det dessuten avgjørende å ha god sikt, derfor bør vinduene være rene og frie for dugg og is. Alle lys på bilen må også fungere som de skal og lykteglassene bør være rene.

- Når det kommer til selve kjøringen er det viktig å foreta noen enkle, men viktige, risikovurderinger. Selv sjekker jeg alltid temperaturmåleren, det kan gi en indikasjon på om det er glatt eller ikke, men bruk også gjerne synet og se om veibanen er svart, hvit, grå eller blank. Det å prøvebremse på et sted hvor det er trygt er også bra for å avgjøre hvor glatt det egentlig er, sier Skiaker.

Hvis man er på langkjøring kan det også være greit å tenke over at føreforholdene ofte kan forandre seg når man krysser en fylkesgrense. Det kan godt være saltet i fylket man kjører ut av, men ikke i det man kjører inn i.

- Ellers er det lurt med rolige rattbevegelser når det er glatt, og å tilpasse farten etter forholdene. Hvis du mister veigrepet i en høyresving kan du havne i motsatt kjørebane og da kan det gå veldig galt, avslutter Skiaker.