Det skjer flere ulykker i trafikken fordi uerfarende  bileiere skifter dekkene selv. Mange som skifter dekk selv, er ikke klar over en del viktige sjekkpunkter. Det er desverre ikke bare å ta av de gamle og skru på de nye.  

Kjetil André Flor, daglig leder, Mitt Dekkhotell. Foto: Mitt Dekkhotell

–Først og fremst må du finne korrekt løftepunkt på, og være varsom når man skrur av og på hjulene. Det kan være forskjellige bolter på henholdsvis sommer og vinterhjul og i tillegg eventuelle sentreringsringer som for eksempel kun skal benyttes på ett av dekksettene, forteller han.

–Det er heller ikke vilkårlig hvor de enkelte dekkene plasseres, da det kan være såkalte plasseringsorienterte dekk. Når dekkskiftet er utført er det særdeles viktig å fylle korrekt lufttrykk. Mange kjører med enten for mye eller for lite luft, noe som kan være direkte trafikkfarlig, forklarer Flor.

Kan stå mellom liv og død

Et annet viktig punkt er at sporene på dekkene er dype nok. På et vinterdekk skal mønsteret være minimum tre millimeter dypt og på sommerdekk skal det være minimum 1,6 millimeter. Hvis du tar utgangspunkt i et helt nytt dekk og du slitervekk halvparten av dybden på sporene, så viser tester at bremselengden økes med om lag 50 prosent.

–Det kan utgjøre forskjellen på liv og død i en ulykke. Når hjulene er så slitt, mister dekkene veigrepet mye lettere og du kan få vannplaning, forklarer Flor. 

I dag er også mange biler utstyrt med et elektronisksystem som sier i fra hvis det er noe feil med lufttrykket.

–Hver gang man skifter dekk, må dette systemet nullstilles og kalibreres. Hvis ikke dette blir gjort riktig vil ikke systemet fungere.

–Utover det er det mange som ikke vet hva de skal se etter når de sjekker felgen og dekkene for skader, noe en profesjonell lett kan oppdage og gjøre noe med, legger han til.

Ta vare på dekkene

I dag er det mange som setter bort dekkene på dekkhotell. Spesielt i byene pågrunn av mangel på oppbevaringsplass. På dekkhotell  blir dekkene gått over og reparert hvis de finner feil og de blir oppbevart riktig til sesongen er over og du skal bytte dem igjen. Hvis du likevel er en av dem som oppbevarer dem selv er det et par ting det kan være lurt å huske på.

– Dekkene bør stå tørt, i et mørkt rom hvor det ikke er sollys. Selv om sommerdekk og vinterdekk har forskjellig type gummi som er tilpasset sesongen, er det ingen nevneverdig forskjell på hvordan man bør lagre dem for sesongen, forklarer Flor.

Tips:

  • Anbefalt dybde på sporene i dekkene er minimum 4mm på vinterdekk og 3 millimeter på sommerdekk.
  • Hvis du skal nullstille det elektriske systemet som måler lufttrykket i dekkene dine så les instruksjonsboken.
  • Tiltrekning av hjulbolter er avgjørende, men mange tror «jo hardere jo bedre». Skrur du til for hardt kan dette skade komponenter på bilen, for løst kan hjulet løsne.
  • Husk å lagre dekkene på et mørkt og tørt rom.
  • Vær varsom når du jekker opp bilen for å skifte dekk, det er viktig å finn det rette.