– Alle bransjer beveger seg mot netthandel. Samtidig ser man at de bedriftene som er født på nett beveger seg mot det fysiske. Et godt eksempel på det er nordamerikanske Amazon, som har kjøpt Whole Foods i direkte konkurranse med Wallmart. Amazon gjør som mange andre nettbutikker, de beveger seg fra nett til fysisk butikk, sier produktsjef Karl Henning Kalvø i Driw AS i Ålesund.

«Netthandelsbutikk»

En annen trend er at netthandel beveger seg mot showroom eller opplevelsessentre der man kan prøve klær, mat og alt som er tilgjengelig. Det finnes ikke nødvendigvis store lagerbeholdninger i showrommet eller opplevelsessenteret, men du kan kanskje enkelt bestille en vare på en netterminal eller kanskje på din egen mobil.

– Butikken slipper å ha alt på lageret der du er og prøver. Kunden er rett og slett i en netthandelsbutikk, og kan ikke gå dit og ta med seg noe hjem fysisk. Dette betyr at butikkene kan ha enorme utvalg fordi plassen blir utnyttet bedre. Sluttkunden krever forskjellige leveringsalternativer, og ønsker varene levert på den lokasjonen det passer best, og på det tidspunktet som passer best. Det blir høyere og høyere forventninger til rask levering. Kundene forventer også tilbud om gratis retur. For eksempel kan man bestille seks par sko, for å se hvilken størrelse som passer, og så bare kjøpe ett og sende fem gratis tilbake, sier han.

Store deler av varebeholdningen vil alltid være ute hos kundene.

Nye systemer

– Endringene i kundens preferanser om handel på nett i tillegg til fysisk butikk, betyr en ny kompleksitet i logistikken. Logistikk har tradisjonelt vært regelbasert og systematisk, ved at du bestiller og transporterer etter en fast plan. Med e-handelskunden kommer også uforutsigbarheten. Man vet ikke hvem som kommer til å handle, hvor mye de skal handle eller hvilke varer de vil handle slik som i de fysiske butikkene. Logistikken blir dermed så kompleks at du må ha løsninger som er bygd for å analysere og behandle all datamengden fortløpende. Det er der vi kommer inn, sier han.

Driw har 35 års erfaring med logikksystemer og har store varehandelskunder i det norske markedet, blant annet innenfor dagligvare.

– Vi har god innsikt i bransjen, og ser en stor endring nå. Vi har derfor utviklet logistikksystemet Trace, som vi mener er svaret på den komplekse logistikken for den framtidige varehandelen. Vi skal ha full kontroll på hele varestrømmen. Dette betyr helt fra ordren oppstår i nettbutikken eller i en fysisk butikk, med full sporbarhet helt inn til et lagersystem der varene blir plukket og pakket, til varen er levert ute hos kunden. Ved å oppdatere seg hver gang en ny ordre kommer inn, vil logistikksystemene kalkulere mest effektive lager og transportbevegelser for å utnytte ressurser som plukkere, pakkere og bilpark på best mulig måte.

Økningen i netthandel krever nye logistikksystemer.

– Kundene bestiller direkte på nett og velger nøyaktig hva de vil ha, av hvem og hvor. Folk bruker også i større og større grad utenlandske nettselskaper. Utviklingen krever et nytt fleksibelt logistikksystem i bakgrunnen, og mange tradisjonelle systemer klarer ikke å håndtere dette i dag. En ny generasjon logistikksystem må til for å holde oversikt, sier han.