Cato Bjerkevold, Distribusjonskoor- dinator i GS-Hydro Norge AS.

GS-Hydro Norge AS driver med hydraulikk og prefabrikasjon av deler hovedsakelig innenfor offshore og skipsindustrien, men leverer også komponenter til kraner, samt utstyr til landbrukssektoren. Hovedkontoret, der de også har produksjonslokaler og grossistlager, ligger i Sørum kommune et par mil sør for Gardermoen. 80 av de rundt 120 ansatte arbeider på hovedkontoret, de resterende på salgskontorene de har etablert ligger i Trondheim, Ålesund, Bergen, Stavanger og Kristiansand.

- Vi har valgt å legge salgskontorene tett opptil der hoveddelen av kundene våre holder til, men vi har også kunder i Nord-Norge og på Østlandet, forklarer Cato Bjerkevold som er distribusjonskoordinator i selskapet.

Planlagte forsendelser

Hydraulikken de leverer brukes innen en rekke områder, fra å styre luker ombord på skip, til boretårn på borerigger der den benyttes for å kompensere mot havets bevegelser slik at borestrengen står stille under boreoperasjoner.

- I hovedsak er nok over 90 prosent av alle kjøpene som kundene våre foretar planlagte kjøp. Ordrene vi får inn plukkes normalt fra lageret i løpet av dagen, hentes av transportørene på kvelden og er normalt  framme hos kunden neste dag, sier Bjerkevold.

De er helt avhengige av å ha en leverandør som kan ta slike hasteoppdrag siden kundene forventer levering samme dag når virkelig haster.

Når det virkelig haster

- Men enkelte ganger haster det, og da går dette for tregt. Hvis det ryker en driftskritisk hydraulikkslange ombord på en borerigg eller på et skip, så er det viktig å få nye deler fram så raskt som overhodet mulig slik at kundene våre unngår driftsstans. Da bruker vi ofte flyfrakt, og når alt har klaffet maksimalt, har vi opplevd å ha delene levert i Bergen på under to timer, men det normale er nok tre, forklarer Bjerkevold.

De er helt avhengige av å ha en leverandør som kan ta slike hasteoppdrag siden kundene forventer levering samme dag når virkelig haster. På denne typen oppdrag har de derfor fraktavtale med en ekspressleverandør som er det raskeste alternativet for prioriterte leveranser dør-til-dør.  Denne leverandøren er nok mest kjent for flyfrakt, men med deres nettverk med over 700 biler kan de levere fra dør-til-dør hvor som helst i Norge og Norden.

- Det går veldig raskt, og siden vi booker transporten omtrent samtidig med at vi får inn hasteordren blir det ingen forsinkelser, for da står nærmest alle og venter på å ekspedere forsendelsen.