Gaute er en forholdsvis liten næringsmiddelsbedrift som har eksistert i over 60 år. De holder til på Kvenildmyra på Heimdal utenfor Trondheim og har et varesortiment som spenner vidt med karamellpudding, vaniljesaus, middagssuser, supper, gryteretter og bakemikser. Gaute var faktisk Norges første produsent av majones på tube. 

- Vi driver både med produksjon og utvikling av produkter til en rekke ulike kunder, blant annet til dagligvarekjedene Coop, Norgesgruppen og ICA. Men vi har også en produksjon som går til Bakers, Baxt og flere andre bakerikjeder. Dagligvarekjedene står for transporten sin selv, de booker transport og sørger for at varene hentes hos oss, sier Ole Refseth som er daglig leder i Gaute.

Bruker transportør

For varer som skal ut til bakerikjedene har Gaute valgt å bruke en lokal transportør for å få de råvarene de trenger til denne produksjonen:

- De henter alle råvarer som majones, brødkavring, hvetemel, ulike aroma- og fargetilsetninger, samt emballasje. Det meste hentes i Oslo og i Østlandsområdet forøvrig og leveres til fabrikkanlegget. Dette er en skreddersydd transportløsning som er punktlig, effektiv og passer oss godt, forklarer Refseth.

Levering til tiden

I dag har Gaute fem ansatte og omsetter for rundt 20 millioner, men de vokser og regner med å selge for rundt 30 millioner fordelt på syv ansatte neste år. At varene kommer til tiden er avgjørende for at produksjonen ved anlegget ikke skal stoppe opp.

- Det er nettopp derfor vi har denne transportavtalen som gjør at vi kan planlegge hva som til enhver tid skal hentes hos våre leverandører. Vi pakker også produkter for et firma i Oslo, da frakter transportøren varene og emballasjen til oss, vi pakker og sender de ferdige produktene i retur, sier Refseth.

Vi produserer mange varianter av ulike produkter, og da er det ekstra viktig at innsatsfaktorene kommer til rett tid.

Stram produksjon

- Vi produserer mange varianter av ulike produkter, og da er det ekstra viktig at innsatsfaktorene kommer til rett tid. Hadde vi bare produsert ett eller noen få produkter, så kunne vi nok også hatt en større slakk i transportleddet. Dagens ordning fungerer bra for oss og gjør at vi kan fokusere på det vi skal, nemlig å produsere mest mulig effektivt for kunden.