Rolf Hansteen, administrerende direktør, Bergmoen AS. Foto: Bergmoen AS

Da det ble bestemt at Gardermoen skulle bli Norges hovedflyplass ble det samtidig avgjort å holde av 5500 mål til næringsbygg rett ved den nye flyplassen. I løpet av  de neste tjue til tretti årene vil Gardemoen Businesspark romme mellom 20-40 tusen arbeidsplasser og bli en av Norges største næringsutviklingsområder.

Praktisk plassert

- Det er to viktige fordeler for ved å ha lagerplass ved Gardermoen. Det ene er at det er nærme flyplassen så hvis du driver med sending av gods til og fra utlandet så er flyplassen fem minutter unna,  forteller administrerende direktør for Bergmoen, Rolf Hansteen.

- Det andre er at vi ligger ved E6, nord for Oslo. Når logistikk selskaper setter opp kjøreruter er dette en kjempefordel fordi Gardermoen er et viktig knutepunkt hvor du enkelt kan nå ut til resten av landet og det forenkler planleggingen av kjøreruter for transport firmaene, forklarer han.

Store planer

Det er mye som skjer rundt den planlagte næringsparken.  Flyplassen på Gardermoen utvides med en terminal til, for å kunne øke kapasiteten på Gardermoen med ytterligere 10 millioner passasjerer per år.

Med denne økningen er Gardermoen på vei til å bli Nordens største flyplass.  I tillegg har Landsforeningen for hjerte og lungesyke har besluttet å bygge nytt sykehus på Gardermoen som skal stå klart i 2018.

- Det som er vesentlig for regionen er at Ullensaker er i en enorm vekst. Jessheim har fått bystatus og vokser raskt og  den regionale areal transportplanen for Oslo og Akershus peker på Gardermoen som et viktig næringsområde i årene fremover.

- Denne planen påpeker viktigheten av at fremtidige arbeidsplasser lokaliseres nær de store kollektivknutepunktene. Gardermoen Businesspark har kort og rask tilgjengelighet til både togterminalen på flyplassen og Jessheim, som vi planlegger å koble oss til med shuttlebuss,

- For transport- og logistikkbedrifter ligger Gardermoen Businesspark  midt i Østlandets viktigste knutepunkt. Herfra kan vi nå hele Sør-norge på en dag. Der er det ikke dumt med en gigantisk lager og næringspark , sier han.

Få steder som dette

Coop flyttet inn i sitt nye lagerbygg på hele 50. 000 kvadratmeter i 2014, da lokalet de hadde i Oslo ble for lite. I dag står de på for å få med sine samarbeidspartnere til å gjøre det samme. I tillegg til Coop er fiskeindustrien, forskjellige tekniske aktører og rene logistikkaktører allerede godt etablert i området.

- Det er få steder nær Oslo det er så store tomter tilgjengelig som vi har her.  Så her er det store muligheter for å opprette alle typer anlegg. Vi bygger brukertilpassede bygg, og . Derfor ønsker vi å komme i kontakt med næringsaktører som kunne tenke seg, og trenger et lager ved Gardermoen, forklarer Hansteen.

- Vi har inngått et strategisk samarbeid med Prologis som er verdensledende innen lagerbygg for å bli konkurranse dyktige på å levere de mest moderne lagrene i parken, og vi planlegger å bygge kontorer, hoteller, forskjellige service bygg og lager , forteller han.