Fakta

Voiceløsninger fra Lexit gjør en lagerarbeider i stand til å utføre arbeidet sitt raskere og mer nøyaktig enn med papirbaserte rutiner eller håndterminaler, og gir ledelsen tilgang til informasjon i sanntid. Voiceløsninger har passert en million brukere i Norge, og brukes til å kvalitetssikre plukk på lagre. 

Reduksjon i feilplukk

Innkjøps- og logistikkansvarlig i Matmegleren, Anders Borthen, forteller at overgangen til stemmestyrt plukking har ført med seg en lang rekke fordeler for selskapet. – Blant annet har vi opplevd en merkbar reduksjon i feilplukk, forteller Borthen. Dette er blant annet fordi vi tidligere benyttet penn og papir, noe som selvsagt kan være veldig fleksibelt, men det gir dessverre svært mange feilkilder. En av de største fordelene med stemmestyrt plukking er at vi nå har redusert feilkilder til et absolutt minimum. Systemet tilrettelegger for at plukkeren skal forholde seg minst mulig til det, og heller kunne konsentrere seg om å gjøre jobben sin, forteller Borthen.   – I tillegg har systemet vist seg meget effektivt. I dag plukker vi langt flere ordre enn tidligere, og vi har til og med lavere bemanning. Dette gjør også underverker for tiden som går med til å lære opp nye medarbeidere. Vi gjør oss jo langt mer attraktive ved å kunne tilby topp moderne løsninger til våre ansatte. Vi viser oss som en fremtidsrettet bedrift, forteller Borthen.

Arbeidsdagen har fått en opptur

Anders Borthen forteller at etter at stemmestyringsteknologien kom på plass hos Matmegleren, har arbeidsdagen fått seg en solid oppsving. – Vi opplever jobben som enklere, sikrere og mer interessant. Enklere ved at alle har den oversikten de trenger for å gjøre oppgavene sine. Sikrere ved at det gjøres langt færre feil enn før, rett og slett fordi man kan stole på det arbeidet man har gjort på en helt annen måte enn tidligere. I tillegg har arbeidsdagen blitt mer interessant ved at vi nå benytter dagens teknologi, og er klare for fremtiden, forklarer Borthen. - Vi bruker i snitt 20 timer mindre hver dag på plukking enn vi gjorde før stemmestyringsteknologien gjorde sitt inntog. Vi bruker stemmestyrt plukk til d-pak-plukking av kjøl, frys og tørrvarer. Variable vektvare som fastvekt, og vi lagerfører omtrent 800 varer til enhver tid. Bulk plukkes også via dette systemet, men med terminal, forklarer innkjøps- og logistikksjef Borthen.

Valget var enkelt

Matmegleren bruker teknologi fra leverandøren Lexit. Borthen forteller at akkurat det valget var enkelt. – Etter noen referansesjekker som kun ga gode tilbakemeldinger, bestemte vi oss for at vi også skulle gå for Lexits stemmestyringsteknologi. De har opptrådt akkurat så ryddig og profesjonelt som vi fikk inntrykk av, forteller Borthen. – Det har vært en glede å jobbe med dem. Vår leverandør av ERP-systemet vårt, Istone Dynamics, kom også med klare anbefalinger om Lexit utfra deres erfaringer.