Nå har de hatt systemet i tre år og merker stor forskjell på effektiviteten.

–Vi måtte ha en forandring så jeg googlet det. Vi har budbilsjåfører som farter hele tiden og vi brukte telefon for å ringe de sikkert 20 ganger om dagen, for å sjekke hvor de var i forhold til en ny henting. Du kan tenke deg det tok mye tid, sier han.

Mange muligheter

Totalt i Norge er det allerede i overkant av 10.000 Trackuniter. Det er en liten svart boks som festet i kjøretøyet og sender signaler til bedriftens sentral, men den gjør mer enn sporing. Bilextra har fire biler som kjører mellom Moss, Fredrikstad, Sarpsborg og Halden.

–Vi bruker det kun til sporing av bilene, selv om dette programmet har mange andre muligheter, sier han.

Gjennom systemet kan du gjøre mer enn bare å spore biler. De store maskinentreprenørene i landet bruker systemet til og samkjøre forskjellige typer maskiner, de skriver ut rapporter, og bruker det som en elektronisk kjørebok. I tillegg kan det legges inn alarmer som for eksempel sier i fra når den ansatte reiser til og fra kunden. Eller når de krysser fylkesgrenser og landegrenser. Bedriften legger selv inn alarmene i systemet, alt etter behov. I tillegg kan det varsle når bilene må inn til EU-kontroll.

Full kontroll

–Vi har en flatskjerm med et kart som kundesenteret følger med på kontinuerlig, og til en hver tid kan se hvor bilene våre befinner seg. Det ringer kunder inn til oss hele tiden og spør om vi kan plukke opp varer og da kan vi lett se på skjermen hvor nærmeste bil er og sende den til kunden.

–Dette er mye enklere og tidsbesparende. Hvor mye tid vi sparer på dette vet jeg ikke, men vi merker en stor forskjell, sier Johannessen.

Ingen overvåkning

–Føler ikke de ansatte seg overvåket?

–Nei, de ansatte føler seg ikke overvåket. Vi hadde en samtale om det før vi begynte. Og vi var selvfølgelig redd for at de skulle føle det før vi begynte med dette, men det gjør de overhode ikke, sier Johannessen.

­–De er heller glad for at vi har det, så de slipper å kjøre så mye fram og tilbake. Nå kan vi lettere planlegge kjøreruten deres så det ikke blir så mye hit og dit. De ansatte er veldig fornøyde, forklarer han.